ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Intercultural Competences in Vocational Educational»

Αρχική/Νέα του Europe Direct Πελοποννήσου/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Intercultural Competences in Vocational Educational»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Intercultural Competences in Vocational Educational»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- Europe Direct- Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχε στη παρουσίαση του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus plus με τίτλο «Intercultural Competences in Vocational Educational” που έγινε στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία , 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Στο πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε 2 χρόνια, πήραν μέρος φορείς και τεχνικά Λύκεια από Πορτογαλία, Αυστρία , Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία, Τσεχία και Γερμανία όπου επεξεργάστηκαν σύγχρονες διδακτικές τεχνικές επαγγελματικής εκπαίδευσης οι οποίες προετοιμάζουν τους νέους για τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας αλλά και τους καλλιεργούν την ευρωπαϊκή συνείδηση μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες.

Το Κέντρο μας προσκλήθηκε από τον εμπνευστή αυτού του προγράμματος , τον συμπολίτη μας Dr. Ing.Σωκράτη Γιάπαπα, ο οποίος με καταγωγή από το Κρανίδι διαπρέπει ως εξέχων Πολίτης επί Τιμή του γερμανικού βιομηχανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, στη νέα δε περίοδο του Erasmus υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή τεχνικών Λυκείων της περιφέρειας μας σε αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής κατεύθυνσης. Το εγχειρίδιο που εκπονήθηκε από τη δράση αυτή αποτελεί ήδη ένα ολοκληρωμένο , καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο θα διανεμηθεί και παρουσιαστεί σύντομα από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στα τεχνικά μας Λύκεια προκειμένου να αξιοποιηθεί ανάλογα.

2018-01-03T11:52:57+00:00 3 Ιανουαρίου 2018|Νέα του Europe Direct Πελοποννήσου|