ΤΟ EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου υποδέχτηκε το Δρ. Θεόδωρο Καλλιάνο στο Άργος

Αρχική/Εκδηλώσεις/ΤΟ EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου υποδέχτηκε το Δρ. Θεόδωρο Καλλιάνο στο Άργος

ΤΟ EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου υποδέχτηκε το Δρ. Θεόδωρο Καλλιάνο στο Άργος

Το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 17 Απριλίου, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος με θέμα « Quo vadis Ευρώπη? Ο δύσκολος δρόμος της ΕΕ». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Βόννης και πρώην στέλεχος της ΕΕ,  κ. Θεόδωρος Καλλιάνος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Άννα Μαντά με μια σύντομη περιγραφή του Δικτύου Europe Direct και της λειτουργίας του. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δ. Καμπόσος και οι Βουλευτές της Αργολίδας κκ. Ι. Μανιάτης και Ι. Ανδριανός. Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Καλλιάνου σχετικά με τη πορεία της Ευρώπης και τη σχέση Ελλάδας – Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο καθηγητής απάντησε σε αρκετά ερωτήματα του προβληματισμένου κοινού για την κατάσταση της Ελλάδας και τη θέση της στην Ευρώπη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνάντησης.

Στη συνέχεια, οι teachers4europe της Αργολίδας παρουσίασαν στο κοινό τα προγράμματά τους. Συγκεκριμένα, οι T4E ambassadors της Αργολίδας, κ. Μπιλιούρη Αργυρή – Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Ναυπλίου, κ. Σαββάκη Χρύσα – Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Ναυπλίου και κ. Μουσταΐρας Παναγιώτης – Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Άργους, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους, παρουσίασαν στο κοινό τις δράσεις – προγράμματα που ετοίμασαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και αφορούσαν σε μύθους, τραγούδια, παιχνίδια και χορούς της ΕΕ. Η βραδιά έκλεισε με τον Ύμνο της ΕΕ, την Ωδή στη Χαρά του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν από το πιάνο του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Άργους Μυκηνών, ενώ στην έξοδο της αίθουσας υπήρχε πλούσιο έντυπο υλικό των εκδόσεων της ΕΕ καθώς και διάφορα γλυκίσματα για το κοινό.

2017-02-15T11:42:20+00:00 19 Απριλίου 2016|Εκδηλώσεις|